Over Krachtwerk

Bij Krachtwerk combineren we denkkracht, daadkracht en innovatiekracht om duurzame projecten tot een succes te maken. Sinds 2017 zijn we actief met vernieuwende opdrachten in de energie- en mobiliteitstransitie. Wij geloven dat we pas écht impact kunnen maken door het delen en verspreiden van kennis. Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe Krachtwerkers die net zo bevlogen en ondernemend zijn als wij! Ben jij projectmanager, consultant of product developer en bruis jij van de ideeën om Nederland te verduurzamen? Sluit je bij ons aan en laten we samen een verschil maken.

Waarom werken bij Krachtwerk?

Bij Krachtwerk bevind je je in het epicentrum van energie en mobiliteitstransitie. Samen met klanten uit de publieke en private sector speel je een sleutelrol bij de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten, van strategie tot uitvoering. Bij Krachtwerk krijg je niet alleen de vrijheid om projecten in te vullen op jouw manier, maar ook de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Verder hechten we waarde aan persoonlijke groei en bieden daarom intensieve coaching, toegang tot onze Krachtwerk Academy en een specifiek budget voor externe scholing. Dit doen we samen dus naast het werken bij de klant ontmoeten we elkaar met grote regelmaat in ons te gekke kantoor naast Amsterdam Centraal.

Ik wil bijdragen aan een duurzame wereld Ik wil bijdragen aan een duurzame wereld

Onze waarden

Vrijheid en eigen verantwoordelijkheid

Vrijheid en verantwoordelijkheid gaan hand in hand. Verantwoordelijkheid nemen voor ons werk en keuzes is wat onze vrijheid zin geeft en rechtvaardigt. Het geeft ons de ruimte om te beslissen, onze eigen weg te volgen en ideeën te ontwikkelen, altijd met oog voor elkaar en voor het eindresultaat. Het is het besef van verantwoordelijkheid dat onze vrijheid waardevol maakt.

Impact door daadkracht

Daadkracht is de drijvende kracht die verandering teweegbrengt. Het is het vermogen om ideeën niet alleen te bedenken, maar vooral in actie om te zetten, waardoor echte impact ontstaat in de wereld om ons heen. Het gaat om vastberadenheid, initiatief nemen en doelgerichte stappen zetten om tastbare resultaten te bereiken. Het is de motor achter elke verandering en vooruitgang.

Het delen van kennis vanuit denkkracht

Kennis delen is voor ons een inspiratiebron voor groei en leren. Onze samenwerking met verschillende partijen versnelt het vinden van optimale oplossingen en motiveert anderen om te blijven leren en groeien. Onze voortdurende nieuwsgierigheid en betrokkenheid, ondersteund door onze denkkracht, houden ons up-to-date van de nieuwste ontwikkelingen.

Verbinding door oprechte interesse

Bij Krachtwerk vinden we het belangrijk om echt contact te maken. We leren elkaar kennen door openhartige gesprekken te voeren over wat ons bezighoudt, over onze dromen, onze angsten en belangen. Alleen dan kunnen we een omgeving creëren waarin iedereen de moed heeft om stappen te zetten.

krachtwerk icoon innovatie

Innovatie door verbeeldingskracht

Onze creatieve ideeën komen voort uit onze verbeeldingskracht. Dit zorgt ervoor dat we nieuwsgierig blijven en bereid zijn om nieuwe dingen te proberen. Het helpt ons ook om beter te begrijpen waarom mensen dingen doen en om vanuit verschillende standpunten te kijken. Dit is belangrijk voor een goede samenwerking en het realiseren van blijvende positieve verandering.

Zo kan een werkweek bij ons eruit zien

Wat bieden wij jou?

Werken bij Krachtwerk betekent dat je komt te werken met een groep enthousiastelingen binnen verschillende opdrachten in de energie- en mobiliteitstransitie. 

Dit bieden wij jou:

 • Leuke baan tussen de 32-40 uur? Hebben wij!
 • Vriendelijke collega’s die oprecht vragen hoe het met je gaat? Zijn wij!
 • Een keertje eerder naar huis omdat je moeder 65 wordt? Geen probleem!
 • Goed salaris? Natuurlijk!
 • Een te gek kantoor naast Amsterdam Centraal? Check!
 • Reiskosten? Vergoeden we!
 • Ga je met de trein in plaats van het vliegtuig, dan krijg je een extra vakantiedag voor een schonere wereld.
 • Vakantiegeld, pensioen en gezellige vrijdagmiddagborrel? geregeld!
 • Meer leren over de energie- en mobiliteits transitie? Dat kan bij ons!
 • Meebouwen aan een groeiend bedrijf? Dat ook!
 • Jezelf ontwikkelen? Dat kan bij de Krachtwerk Academy, een persoonlijk opleidingsbudget en kies zelf je buddy om mee te sparren!!

Jill Rietbergen Projectmanager

“Ik zie het echt als een toevoeging om deel uit te maken van Krachtwerk. Niet alleen omdat het een bron van kansen is maar ook omdat Krachtwerkers elkaar inspireren en omdat het fijn is om kennis met elkaar te kunnen delen. Samen staan we uiteindelijk toch het sterkst.”

Ons prachtige kantoor in hartje Amsterdam

Het Krachtwerk kantoor zit aan de Westerdoksdijk in hartje Amsterdam. Goed bereikbaar met openbaar vervoer of de fiets, en dicht bij leuke restaurants en borrellocaties. Met een mooie plaats aan de kade voor lunches, middagborrels en boottochtjes. En misschien wel het beste van alles: we hebben een prachtig uitzicht op het IJ! Hier ontmoeten we elkaar, werken we samen als we niet bij de klant zitten, wisselen we kennis uit en helpen we elkaar.

Onze vacatures

Krachtwerk groeit snel! Wij zoeken denk- en daadkrachten op het gebied van energie en mobiliteit. Voor een aantal specifieke opdrachten zoeken we slim vermogen in de vorm van ondernemende consultants, projectmanagers en product developers. Wij zoeken nieuwe collega’s met 2 tot 15 jaar werkervaring in de energietransitie die graag het verschil willen maken. Benieuwd welke specifieke vacatures wij op dit moment beschikbaar hebben? check dan de link hieronder. Ben je nog minder bekend met de energietransitie, maar denk je toch goed bij Krachtwerk te passen? Neem dan zeker ook contact op!

Bekijk onze vacatures

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het sollicitatieproces?

Als je enthousiast bent geraakt of nog vragen hebt kun je ons bellen op 020 – 2394823 om informeel telefonisch kennis te maken. Is er van beide kanten een klik? Dan word je uitgenodigd voor een eerste sollicitatiegesprek op kantoor bij Krachtwerk. 

Na dit eerste gesprek volgt een online assessment, waarin we je vaardigheden testen. Als de resultaten voldoende zijn ga je door naar de volgende ronde. 

In een tweede gesprek bespreken we de resultaten van je assessment en is er ruimte om eventuele twijfels van beide kanten verder te bespreken. Na dit gesprek hoor je of je een aanbod van ons krijgt.

Welke ervaring moet ik al hebben?

We zijn op dit moment vooral op zoek naar mensen die al enige ervaring hebben in de energietransitie en met ons bedrijf mee willen groeien. Hierbij is kennis over duurzame mobiliteit en energiemarkten een pre, maar niet noodzakelijk. Ook ervaring met eerder advies/consultancy werk of projectmanagement is een pre. We hebben een brede range aan verschillende opdrachten, dus kijk ook even op onze projectenpagina en laat ons vooral weten wat voor soort projecten jij vindt passen bij jouw ervaring!

Bij welke klanten kom ik terecht?

We werken voor zowel private als publieke organisaties. Op dit moment zitten veel van onze opdrachten bij de grotere bedrijven en organisaties in de energie- en mobiliteitswereld, zoals energiebedrijven, netbeheerders of grote gemeenten. Je hebt zelf inspraak voor welke klant je het liefst wilt werken, en we bieden ook veel ruimte en ondersteuning om zelf opdrachten te vinden bij nieuwe klanten die jou aanspreken!

Wat voor opdrachten ga ik doen?

De opdrachten die we doen variëren sterk, maar de rode draad is dat we nieuwe proposities, producten of diensten ontwikkelen. Dit zijn vaak opdrachten waarin niet “alleen een rapportje” wordt opgeleverd, maar ook daadwerkelijk aan de implementatie wordt gewerkt. Samen bekijken we welke opdracht er bij jouw achtergrond past. We stimuleren je ook om je verder te verbreden naar andere domeinen binnen de energietransitie.

Op dit moment doen we onder andere veel opdrachten binnen duurzame mobiliteit en energiemarkten. Kijk eens op onze projectenpagina voor een greep uit onze projecten 

Kan ik ook parttime werken?

Ja, parttime werken is zeker mogelijk. De meeste van onze medewerkers werken 32, 36 of 40 uur per week. 

Kan ik ook thuiswerken?

Thuiswerken is in overleg met de klant zeker mogelijk. Wel willen we graag dat je minimaal één dag per week bij ons op kantoor in Amsterdam werkt. Zo bouwen we een sterke band met elkaar op en stimuleren we gezelligheid en contact tussen collega’s.

Hoe zit het met vakantiedagen?

Je ontvangt 25 vakantiedagen per jaar, en kunt in overleg altijd vakantiedagen bijkopen.