E-mobility charging, propositie en organisatie

Voor ServiceHouse, een dochteronderneming van de familie PON, zet Matthijs de gehele E-mobility charging propositie en organisatie op die met de automerken van Pons automobielhandel gevoerd zullen gaan worden. Dit zijn Audi, VW, Skoda, Seat en Porsche. 

Matthijs creëert hiervoor een team dat hij aanstuurt om gezamenlijk de volgende doelstellingen te behalen:

  • E-Mobility Service Provider worden en ervoor zorgen dat de laadpassen in heel Europa werken op alle publieke laadstations.
  • De gehele keten voor het verkopen, installeren en after sales van thuislaadpunten opzetten.
  • Samen met PON Automotive de ‘killing’ innoverende laadpropositie ontwikkelen waarbij naast laden ook volledige mobiliteit aangeboden wordt, inclusief laadpunt voor de rijders thuis, de volledige installatie, een laadpas en verrekening met werkgever of leasemaatschappij en volledige mobiliteit (OV).
  • Het verzorgen van alle laadinfrastructuur bij de autodealers waar direct ook wordt gekeken naar batterijopslag en zoninstallatiemogelijkheden.
  • Het uitrollen van alle hardware op zakelijke locaties van PON-bedrijven of afnemers van PON-auto’s.
  • Samenwerking en afrekening opzetten via leasemaatschappijen.

Sinds de start van dit project heeft Matthijs een team van 15 medewerkers opgezet, 1000 laadpunten verkocht en geïnstalleerd en 3500 laadpassen verstrekt. Met de komst van grote aantallen elektrische auto’s in 2020, is de verwachting dat dit er enkele duizendtallen gaan worden de komende jaren. Wat ons betreft een mooi voorbeeld van onze lijfspreuk ‘ondernemende aanpak, duurzame impact’!

Project door Krachtwerker:

Matthijs

Consultant E-mobility
& interim manager

Interesse om samen een duurzaam project aan te pakken?

Neem contact op